Snel je rijbewijs halen bij Quick rijbewijs
december 19, 2017

Rijexamen Tips

Rijexamen Tips

Rijexamen Tips 

Rijexamen Tips

Het komt vaak voor dat veel leerlingen na aantal gevolgde lessen  het idee hebben dat ze goed kunnen rijden. Daarom haasten ze zich om snel te kunnen afrijden. Auto rijden is niet alleen maar sturen, gas geven en remmen, het is meer dan dat. Als bestuurder je moet veilig auto kunnen rijden en zich op tijd aan dynamisch verkeer situatie aanpassen. Kortom als je tijdens de rijles van A naar B zonder gevaar en fouten gaat rijden dan ben je klaar voor de examen. Maar als tijdens de les je rijinstructeur  je fouten moet corrigeren of zelfs gaat ingrijpen dan ben je er niet klaar voor. Je hebt alleen het gevoel dat je er klaar voor bent om af te rijden.

Het is beter om een aantal lessen bij te nemen dan vroegtijdig gaan afrijden en niet halen en vervolgens herexamen te doen.  Zorg dat je voor je eerste rijexamen goed hebt geoefend. Het komt heel vaak voor dat veel mensen bij eerste examen heel goed rijden dan de herexamens. Veel mensen klagen over faalangst bij herexamen, terwijl ze daar geen last van hebben gehad tijdens het afleggen van de eerste examen.  Als je voldoende hebt geoefend tijdens de rijlessen en als je alle theorie goed kent, zul je zonder problemen je rijbewijs halen. Blijf vooral rustig en heb vertrouwen in jezelf

 

Belangrijkste tips voor het behalen van je rijbewijs:

 • Neem voldoende les voordat je gaat afrijden.
 • Goed slapen; Plan de avond voor je rijexamen zo min mogelijk . Doe iets ontspannend. Zorg dat je in de nacht voor je rijexamen minimaal acht uur slaapt. Op die manier ben je de volgende dag goed uitgerust en stap je topfit achter het stuur.
 • Plan een rijexamen tussen 09:00 en 13.00 uur. De ideale tijd om een rijexamen te hebben is tussen 09:00 en 13:00 uur. Dit is na de spits uur en het is rustiger op de weg, waardoor de kans groter is dat je slaagt.  voor 09:00 uur en na 13:00 uur is het drukker op de weg en is de kans gemiddeld groter dat je een fout maakt, omdat er meer verkeer is om mee rekening te houden.
 • Neem de benodigde spullen mee, denk hierbij aan je legitimatiebewijs
 • Goed ontbijten of lunchen. Het is nu belangrijk om goed te ontbijten of lunchen . Kies voor een ontbijt met langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Op die manier krijgen jouw hersenen de perfecte brandstof! Denk bijvoorbeeld aan vers fruit, bruin brood, yoghurt met muesli, banaan of eieren.
 • Neem de tijd en zorg er ook voor dat je voldoende tijd bij het CBR hebt om nog naar de WC te kunnen gaan en eventueel wat te kunnen eten en drinken.
 • Zet je telefoon uit of op stil. Het is geen goed idee om gebeld te worden middenin je rijexamen.
 • Probeer ontspannen om te gaan met je rijexaminator. Bij sommige examinatoren mag je radio of muziek aanzetten. Als je moeite hebt om tijdens het rijden een gesprek te voeren kan je dit voor de aanvang van examen aan rijexaminator aangeven.
 • Maak het rijexamen niet te groot in je hoofd. Stel, je rijdt bij Quick Rijbewijs, dan heb je 100% herexamengarantie. Dit betekent dat je onbeperkt gratis herexamen krijgt wanneer je zakt. Dit geeft veel kandidaten rust, waardoor de kans toeneemt om in één keer te slagen. Heb je geen herexamen garantie? Probeer dan niet teveel te denken aan de gevolgen als je niet slaagt. Je maakt gewoon een autorit, zoals je tijdens de les al vaker hebt gedaan. Probeer kalm en rustig te blijven.
 • Luister zorgvuldig naar je examinator. Als je niet begrijpt wat de examinator bedoelt, vraag dan rustig om verduidelijking. De examinator legt het liever nog een keer uit dan dat je iets verkeerd of gevaarlijks doet.
 • Hou tijdens het rijexamen je ogen zo veel mogelijk gericht op de weg en zoveel mogelijk ver vooruit kijken. Controleer de snelheidsmeter vaak maar kort en doe hetzelfde met de spiegels(vooral de binnenspiegel).  De examinator zal er op letten of je, je goed bewust bent van het overige verkeer. Dat vertelt hem of je op tijd kunt reageren in het geval er een andere weggebruiker iets onverwachts doet.
 • Gewoon rijden en geen indruk maken op examinator. Vaak gaat de tip te ronde dat je de examinator duidelijk moet laten zien dat je goed kijkt. De examinator ziet dit echter ook wel als je dit op een gewone manier doet. Uitgebreid achterom kijken is zelfs gevaarlijk. Rijd niet sneller of langzamer dan anders. Rijd de rit gewoon met de kennis die je vergaard hebt bij je lessen.
 • Gebruik altijd je richtingaanwijzers als je van baan verandert, afslaat of wegrijdt na een bijzondere verrichting. Voer alles wat de examinator vraagt zo soepel mogelijk uit.
 • Als je fouten maakt tijdens je examen geef dan niet direct de moed op. Maak je examen af en rij verder goed en beheerst. Niet iedere fout hoeft te betekenen dat je zakt als je verder een goed examen hebt afgelegd kun je b

 

Comments are closed.